KABE ..... Altid et skridt foran

Nye regler for gasinstallationer i campingvogne

20-02-2018


I henhold det Danske gasreglemenet er reglerne blevet skærpet for installationer i campingvogne og autocampere blevet skærpet.

det betyder blandt andet at:

- Produkter skal være mærket med DG og EN nummer
- Caravanregulatorer er underlagt strammere krav end almindelige lavtrykregulatorer. blandt skal den have en overtryksventil som aflaster hvis trykket i installationen overstiger 150 mbar.
- Installationen skal nu være forsynet med en testpoint, til lækagetest af systemet uden adskillelse af systemet
- Vi anbefaler at følge DS/EN16129 annex D som foreskriver 1/4" links ved tilslutning af slange til regulator.

Dette betyder at man ved udførelse af gastest skal have opdateret sit gassystem til at overholde gældende regler.

Man kan læse mere i pjecen fra Kosangas
her


kg_flasker_540x335_06

Stacks Image 21
Gasinstallation skal have et testpunkt
Krav fra Sikkerhedsstyrelsen og EU siger, at der skal være et testpunkt – også kaldet en målestuds – i campingvogne og autocampere, hvor der kan testes for utætheder.
Hvis din værkstedsmekaniker næste gang, du har campingvognen eller autocamperen på værksted, fortæller, at du skal have sat et testpunkt/en målestuds på din gasinstallation, er det ikke noget, han bare finder på.
For både EU og Sikkerhedsstyrelsen i Danmark kræver, at der i henhold til den harmoniserede EU-standard DS/EN1949 monteres et testpunkt så tæt på regulatoren som muligt.
Testpunktet skal bruges, så det er lettere for fagfolk at teste gasanlægget for lækager og utætheder.
Din vogn vil ikke blive indkaldt for at få testpunktet monteret, men kører du til service eller gastest på et af Camping Branchens værksteder, kan du forvente, at værkstedet vil opdatere installationerne, så de lever op til kravene.
På Trumas Duo Control-regulator sidder der allerede et testpunkt, og det samme er tilfældet, hvis du køber hos Kosan Gas, hvor alle regulatorer og omskiftere leveres med et integreret testpunkt.
Flaskegas for campister og friluftsfolk
Der gælder særlige regler for flaskegasinstallationer i campingvogne, autocampere, arbejdsskure, skurvogne og lignende. Se, hvor mange gasflasker du må have i din campingvogn, regler for transport af gasflasker samt forholdsregler ved køb og salg af campingvogne.Flaskegasinstallationer i campingvogne, autocampere, arbejdsskure, skurvogne og lignende har deres egne regler. De er omtalt i Gasreglementets afsnit B-3
Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at du får kontrolleret gasinstallationerne af en autoriseret vvs-installatørvirksomhed eller delautoriseret flaskegasinstallatørvirksomhed mindst hvert andet år.
Hvor mange flasker må man have?
Du må maksimalt have to flasker af 11 kilo i vognen. Og heraf må kun én af dem være i brug (i anlæg). I forteltet må du også have to flasker, hvoraf én må være i brug (i anlæg). Det vil sige, at du maksimum må have fire flasker af 11 kilo, hvoraf to er i reserve.
Særligt ved køb og salg af campingvogne
Når du køber en ny campingvogn, skal der være lavet en installations- og servicerapport. Og den skal du have udleveret.
Når du køber en brugt campingvogn, har du også krav på at få udleveret en installations- og servicerapport. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at rapporten ikke er mere end 2 år gammel.
Hvis campingvognen er af tysk fabrikat og fra 1990’erne skal du være opmærksom på, at den eventuelt har 50 mb installationstryk – og er ikke beregnet til de danske 30 mb installationstryk.
Se, hvordan en typisk installations- og servicerapport ser ud:
Transport af gasflaskerne
Der er særlige regler for campingvogne/campingbilers transport af gasflasker, fordi de betragtes som farligt gods.
Det er Justitsministeriet, Beredskabsstyrelsen og Trafikstyrelsen, der er myndighed vedrørende reglerne.
Link til Justitsministeriets hjemmeside
Link til Beredskabsstyrelsens hjemmeside
Link til Trafikstyrelsens hjemmeside
Stacks Image 13
Stacks Image 23